Del indlæg

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på google

Manglende ansvarsforsikring på motorkøretøjer koster dagsgebyr på 250 kr.

Selvom ansvarsforsikring på køretøjer er lovpligtig i Danmark. Så kører ca. 50.000 danskere alligevel rundt i uforsikrede køretøjer. Ny lov skal dog gøre op med de mange der køre rundt uden den lovpligtige ansvarsforsikring på motorkøretøjer.

Jævnfør FDM så er den årlige udgift til erstatning for skader forvoldt af køretøjer uden ansvarsforsikring på ca. 45 mio. kr. Denne udgift bliver i dag betalt af de bilister, som følger loven og har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring for motorkøretøjer.

Et flertal i Folketinget vedtog derfor tidligere i år at skærpe sanktionen for den manglende forsikring. Fra 1. januar 2019 ændres reglerne derfor, så Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) fremadrettet opkræver et dagsgebyr til ejere, som ikke har den lovpligtig ansvarsforsikring af motorkøretøjer.

Dagsgebyr på 250 kr.

Pr. 1. januar 2019 pålægges der et dagsgebyr på 250 kr. Gebyr pålægges fra det tidspunkt, hvor køretøjet anses for uforsikret ca. 8 uger efter betalingsfristens udløb, og efter forsikringsselskab har meddelt, at ansvarsforsikringen udløber på grund af manglende betaling. Samtidig underretter forsikringsselskab DFIM om, at motorkøretøj ikke længere er ansvarsforsikret. DFIM vil herefter opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen indtil køretøj igen er forsikret.

OBS: Politiet har stadig mulighed for at klippe pladerne på bilen og udstede bøde for manglende ansvarsforsikring.

Færre uden lovpligtig ansvarsforsikring

Det er tidligere set, at lignende gebyrer på f.eks. biler der ikke overholder deres synspligt, har haft en vis effektivitet. FDM og forsikringsbranchen ser derfor positivt på den nye stramning af loven, som betyder at bilister der har tegnet den obligatoriske ansvarsforsikring på motorkøretøjer ikke længere skal betale for de bilister som ikke gør.

Mangler du den lovpligtige ansvarforsikring. Ring på tlf. 87 27 01 06 eller skriv til os på lmc@viborg-forsikring.dk

Få seneste nyt om Forsikring & Pension direkte i din indbakke

Vi ved godt forsikring og pension ikke er det mest spændende du få i din indbakke. Men har du helt styr på dine forsikringer – eller er du en af de 6/10 danskere, som ikke helt ved hvordan de er dækket ved skade? 

Gå igennem dagen med ro i maven. Få senest nyt om forsikring og pension direkte i din indbakke. Ingen spam kun brugbar info om forsikring og pension. OBS tilmelding kan altid opsiges med et enkelt klik!

Følg os

Bliv fordelskunde og få 5 kontante fordele

Bliv fordelskunde og få 10 % rabat på alle forsikringer. 0 kr. i selvrisiko ved skade, hvis du står uden arbejde, og andre kontante fordele.

Tidligere indlæg